lördag 26 oktober 2013

Kommittéer och ministrar har viktigare saker för sig...

Efter vårt första möte ska en psykolog skriva ett brev till en kommitté när hon tycker att vi fått tillräckligt bra kontakt. Det brevet skrevs redan i måndags, dvs redan efter ca fyra dagar efter att vi först träffat M. Därefter ska kommittén sammanträda och skriva under ett papper. Detta gjordes tyvärr inte förrän i igår - fredag. När detta är gjort är det socialministerns tur att skriva under ett papper, och det är detta vi väntar på just nu. Hade vi haft jättetur på så sätt att alla hade skrivit under och träffats med en gång kunde vi i princip suttit på planet hem till Göteborg nu. Men nu väntar vi på att ministern ska skriva på sitt papper på måndag, men troligtvis blir det senare i veckan.
 
Med alla papper underskrivna är det dags för ceremonin. Den hålls på M:s födelseort i Bijelo Polje. Då ska både vi och M vara uppklädda och fina. Vi har köpt en söt lila klänning med rosett till henne. Vi skålar i mousserande vin och smuttar på en chokladbit. Efter det är det dags att ansöka om M:s pass. Det tar mellan 24 och 48 timmar. Under tiden åker vi till huvudstaden Podgorica igen. Passet görs faktiskt i Podgorica men vi måste ändå åka tillbaka till Bijelo Polje för att hämta det. Men det räcker med att jag och tolken åker - min fru och M får stanna i Podgorica.
 
Med M:s pass i hand kan vi bege oss till Belgrad för att få hennes uppehållstillstånd, vilket går fort men måste ske på en vardag. Sedan gäller det att tajma flyget hem till Göteborg som går en gång varje tisdag, torsdag och lördag...
 
Just nu lutar det åt att vi kommer med planet nästa lördag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar